УКРАЇНА

Міноборони та МОЗ хочуть запустити електронну систему направлень на ВЛК

Міноборони і МОЗ об’єднали зусилля для створення електронної системи направлень на ВЛК.

Міністерство оборони та Міністерство охорони здоров’я працюють над створенням електронної системи направлень на військово-лікарську комісію. Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Чорногоренко в інтерв’ю для статті УП «Українська паперова армія: як Міноборони намагається цифровізувати військо».

Читайте також: Загальні втрати армії РФ у війні проти України становлять 592 тисячі осіб

За словами Чорногоренко, наразі Міноборони консультується з Міністерством охорони здоров’я з питань впровадження електронних направлень на ВЛК через платформу «Резерв+». Це нововведення стосуватиметься як військовозобов’язаних, так і діючих військових.

Чорногоренко також зазначила, що, ймовірно, в рамках цієї системи буде використовуватися QR-код для ідентифікації осіб лікарями ВЛК.

Крім того, Міністерство оборони спільно з МОЗ розробляє електронну систему для військових лікарів, де відображатиметься повна інформація про лікування бійців. Наразі такі дані доступні через центральні бази госпіталів і лікарень за запитом. Однак для зручності роботи військових лікарів планується створити окрему базу даних з історіями лікування та реабілітації бійців. Заступник міністра оборони уточнила, що впровадження цієї системи планується до кінця 2024 року.

Нагадаємо, заступника міністра енергетики спіймали на хабарі у півмільйона доларів — фото, відео. Держслужбовець пообіцяв керівникам держпідприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну  передати у користування гірничо-видобувне обладнання із шахт прифронтового району Донеччини.