ВСЕСВІТ

Bild: Путін шокований проривом і наступом українських військ у Курській області

Німецьке видання Bild повідомляє про шок російського президента Володимира Путіна через прорив і наступ Збройних сил України в Курській області.

Раптова атака на Курську область шокувала російського «фюрера» Володимира Путіна та військове керівництво країни-агресора. Зупинити український наступ Москва наразі не в змозі. Про це пише німецька газета Bild.

Читайте також: Українці почали споживати більше світла: в чому причина

«Армія президента Володимира Зеленського чинить невпинний тиск ракетами, безпілотниками та артилерією. Російські війська закликали підкріплення — поки що безуспішно. Втім, на думку експертів американського Інституту вивчення війни (ISW), український наступ може сповільнитися», — йдеться в статті німецької газети.

Окрім того, Bild цитує українського військового офіцера, який заявив, що операція в Курській області спрямована на «дестабілізацію Росії».

«Ми йдемо в наступ. У ньому беруть участь тисячі українських солдатів. Метою є розосередити позиції противника, завдати йому максимальних втрат і дестабілізувати ситуацію в Росії», — сказав український військовий, ім’я якого не називається. 

Нагадаємо, Китай закликає до деескалації конфлікту в Курській області. Міністерство закордонних справ Китаю висловило занепокоєння щодо загострення ситуації в Курській області Росії.