УКРАЇНА

Україна наступає в Курській області, Росія бреше про «стабілізацію» ситуації — ISW

Російські блогери стверджують про присутність ЗСУ в західній Суджі, в селах Гончарівці та Зоолешенцях, хоча центральна та східна Суджа є «сірими зонами».

Українські військові просунулися на захід і північний захід у Курській області, про це свідчать російські та українські репортажі і кадри з геолокацією.

Дану інформацію заявляють в інституті вивчення війни ISW.

Натомість  російські ЗМІ говорять, що військові РФ стабілізували ситуацію.

Думки російських блогерів також розходяться. Одні стверджують, що наступальна активність ЗСУ у Курській області зменшилася, а великих змін на лінії фронту не видно. Інші російські джерела стверджують, що ЗСУ просунулися до Снагоста (на південь від Коренево).

Фото з геолокацією 11 серпня, свідчать про те, що українські сили діяли на південний схід від Коренево, а також  просунулися поблизу Крем’яного (на схід від Коренево).

Російські джерела розходяться у твердженнях захоплення Ольговки. Одні говорять про його повне захоплення українськими військами, інші ж заявляють про часткове просування ЗСУ тільки в районі Ольговки і Крем’яного.

Читайте також: ЗСУ перехопили ініціативу в Курській області, порушивши плани Росії, — ISW

На геолокації, станом на 11 серпня видно, що українські війська просунулися на північ від Суджі. Натомість інші кадри вказують на те, що ЗСУ нещодавно розташовувались на північний захід від Суджі.

Також під суперечливі твердження потрапив населений пункт Мартинівка (на північний схід від Суджі). Деякі російські джерела стверджують, що не допустили захоплення Мартинівки ЗСУ, а інші говорять, що українські військові зайшли в село.

Зокрема російські блогери стверджують про присутність ЗСУ в західній Суджі, в селах Гончарівці та Зоолешенцях, хоча центральна та східна Суджа є «сірими зонами».

На кадрах з геолокацією, станом 10 та 11 серпня, видно, що українські сили нещодавно діяли біля Заолешенки, на південний схід від Гончарівки і на південний захід від Гоголівки (на південний захід від Суджі).

Нагадаємо, що прорив ЗСУ на територію РФ у Курській області почався 6 серпня. В ході наступу Росія втратила велику кількість населених пунктів у Курській області.

Росія звернулася до ООН, на фоні наступу ЗСУ у Курській області, а керівництво Росії назвало наступ «варварським нападом на Курську область».