УКРАЇНА

Фіксуємо всі місця запуску російських ракет — Зеленський

Кожен із завданих Росією ракетних ударів заслуговує на справедливу відповідь, наголосив президент.

Україна фіксує всі місця, звідки Росія завдає ракетних ударів, і кожен з таких ударів заслуговує на справедливу відповідь. Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні в неділю, 11 серпня.

 

«Буде цілком справедливим, щоб українці могли відповідати на цей терор саме так, як необхідно, щоб його зупинити», — сказав глава держави.

 

Зеленський вважає, що Україна має право завдавати далекобійні удари у відповідь по місцях запуску ракет із Росії та відповідним знищенням російської військової логістики.

«Терор повинен програвати завжди — це базовий принцип захисту життя», — наголосив президент.

 

Глава держави також заявив, що буде надалі тривати діалог із партнерами щодо як посилення ППО, так і зняття обмежень на далекобійні удари.

 

Зеленський також зазначив, що минулої ночі українські військові збили понад 50 «шахедів». Крім того, росіяни запустили з Воронезької області чотири балістичні ракети.

 

«Ми фіксуємо всі місця, з яких російська армія завдає ударів — також Бєлгородська область, Курська, інші райони», — сказав він.

 

За словами Зеленського, тільки з початку літа поточного року з районів Курської області РФ по території Сумської області російська армія завдала майже 2000 ударів. Зокрема, з артилерії, мінометів і дронів.

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp