УКРАЇНА

Сили ППО збили всі 27 ударних дронів під час нічної атаки на Україну

У ніч на 9 серпня 2024 року російські окупанти атакували Україну 27 ударними дронами «Shahed».

У ніч на 9 серпня 2024 року російські окупаційні війська здійснили чергову масовану атаку на Україну, використовуючи ударні безпілотні літальні апарати (БпЛА) типу «Shahed», запущені з району Приморсько-Ахтарськ у Росії. Про це повідомив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram.

Читайте також: Трамп сказав, що візьме участь в трьох дебатах

Завдяки злагодженій роботі радіотехнічних військ Повітряних Сил Збройних Сил України було виявлено та супроводжено 27 ворожих дронів, які проникли в повітряний простір України. У протиповітряному бою усі 27 БпЛА були успішно знищені мобільними вогневими групами Сил оборони України, зенітними ракетними підрозділами та засобами радіоелектронної боротьби (РЕБ) Повітряних Сил.

Атака охопила Київську, Полтавську, Сумську, Миколаївську, Херсонську, Донецьку та Дніпропетровську області. Завдяки оперативним діям захисників України, жоден із дронів не досяг своїх цілей, що вкотре демонструє високу ефективність української протиповітряної оборони та професіоналізм військових.

Нагадаємо, Пентагон заявив, що наступ ЗСУ у Курській області «відповідає політиці США». Глава російського Генштабу Герасимов стверджував, що Україна зайшла у складі близько 1000 військових, використовуючи західні бронемашини Stryker і танки, а також БпЛА, системи ППО і засоби РЕБ.