ВСЕСВІТ

Наступ ЗСУ на Курську область змусить РФ перегрупуватися: розвідка Естонії

Українські війська продовжують успішно наступати на Курському напрямку, змушуючи російські сили до передислокації.

Підполковник Янек Кессельманн, заступник командира Центру розвідки Міністерства оборони, заявив, що наступ України в Курській області, ймовірно, змусить Російську Федерацію передислокувати свої війська. Про це повідомляє ERR.

Читайте також: Удар росіян по Костянтинівці: щонайменше 10 загиблих, 33 поранених

Кессельманн нагадав, що 6 серпня Україна почала механізований наступ на Курську область, і бої в цьому районі тривають досі. «Цілком ймовірно, що збройні сили Російської Федерації не були готові до українського наступу в цьому районі, і атака стала для них несподіванкою», — сказав він.

Кессельманн зазначив, що згідно з відкритою інформацією, українські збройні сили просунулися приблизно на 15 кілометрів від кордону вглиб Курської області. 

«Не виключено, що друга лінія оборони Російської Федерації в цьому регіоні була частково подолана. Український наступ у Курській області, ймовірно, призведе до передислокації підрозділів Російської Федерації з інших напрямків для підтримки оборонних дій підрозділів Російської Федерації та контратак проти українських сил у цьому районі», — сказав Кессельманн.

Нагадаємо, в ОП назвали причини бойових дій у Курській області. Михайло Подоляк, радник Глави Офісу Президента України, заявив, що агресивна політика Росії та її бажання загарбати чужі території призвели до бойових дій на власних територіях, зокрема в Курській області.