УКРАЇНА

Чергові атаки РФ на Сумщині: двоє загиблих, шестеро поранених

У Сумщині внаслідок чергових обстрілів російських окупантів загинули двоє людей, а шестеро зазнали поранень.

Сумщина знову опинилася під прицілом російських окупантів, які продовжують завдавати ударів по мирних населених пунктах області. За минулу добу було зафіксовано 46 атак, у результаті яких постраждали 33 населених пункти. Загалом поліція задокументувала 130 ударів, здійснених ворогом. Про це повідомляє поліція Сумської області. 

Читайте також: ЗСУ за добу знищили понад 1 000 окупантів та багато ворожої техніки: Генштаб оновив дані

Російські війська використовували різноманітні засоби для обстрілів, включаючи керовані авіаційні бомби (КАБ), артилерію, міномети, гранатомети та FPV-дрони.

Унаслідок обстрілів загинули двоє людей – 6-річний хлопчик та його 23-річний брат. Шестеро мирних мешканців отримали поранення. Ворожі атаки призвели до значних руйнувань: пошкоджено три школи, 17 житлових будинків, поштове відділення, три приватні автівки, господарські та адміністративні приміщення місцевої агрофірми.

За фактами цих злочинів було відкрито кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за порушення законів та звичаїв війни.

Нагадаємо, СБУ викрила мережу російських агентів у Києві завдяки подвійному агенту. Служба безпеки України викрила мережу російської військової розвідки у Києві, затримавши резидента ГРУ.