УКРАЇНА

Сили ППО знищили всі 30 російських дронів «Shahed» над сімома областями – ЗСУ

У ніч на 7 серпня Росія здійснила атаку на Україну, використовуючи 30 ударних дронів «Shahed». Усі дрони були знищені завдяки ефективній протиповітряній обороні України.

У ніч на 7 серпня 2024 року Росія здійснила масштабну атаку на територію України за допомогою ударних безпілотних літальних апаратів (БпЛА) типу «Shahed». Атака була здійснена з районів Приморсько-Ахтарськ та Єйськ на території РФ. Про це повідомляють у Повітряних силах ЗСУ.

Читайте також: Важка ситуація: Z-пабліки пишуть, що ЗСУ зайняли кілька населених пунктів у Курській області

Завдяки оперативності радіотехнічних військ Повітряних Сил України, було виявлено та супроводжено 30 ворожих ударних дронів. В результаті протиповітряного бою всі безпілотники були знищені.

Протиповітряна оборона працювала в кількох областях України, зокрема, в Київській, Хмельницькій, Вінницькій, Миколаївській, Херсонській, Харківській та Черкаській. У боротьбі з дронами були залучені сили мобільних вогневих груп, зенітні ракетні підрозділи та засоби радіоелектронної боротьби Повітряних Сил України.

Ця атака підтверджує постійну загрозу з боку російських окупантів та демонструє високий рівень готовності і професіоналізму українських сил оборони.

Нагадаємо, спецпризначенці ГУР здійснили успішний рейд на Тендрівській косі. Спецпризначенці України успішно реалізували операцію у північній частині Чорного моря.