УКРАЇНА

FPV-дрон СБУ знищив російський Мі-28 над Курською областю, — ЗМІ

Знищення російського вертольота за допомогою FPV-дрона стало черговим доказом того, що Україна активно використовує сучасні технології для захисту своєї територіальної цілісності.

FPV-дрон-камікадзе пошкодив російський вертоліт Мі-28 у Курській області 6 серпня. Про це повідомляє Мілітарний, який проаналізував повідомлення низки російських військових у Telegram, а також джерело «Української правди» в СБУ.

Читайте також: Масова атака дронів на Київщині: понад два десятки будинків пошкоджено, є постраждалий

Блогер Олексій Земцов, автор Telegram-каналу «Воевода вещает», повідомив про ураження гелікоптера. Він не вказав точної моделі вертольота, але зазначив, що після удару екіпаж зміг відвести машину і здійснити посадку. За словами Земцова, екіпаж не постраждав, а вертоліт відправлено на ремонт.

У закритих Telegram-каналах з’явилося відео і стоп-кадри, що показують, як FPV-дрон вдаряє в хвостову частину вертольота, схожу на хвіст Мі-28.
За інформацією джерел видання, російський вертоліт збили спецпризначенці СБУ за допомогою безпілотника FPV.

Джерело уточнило, що саме бійці Центру спеціальних операцій «А» збили ворожий Мі-28 над Курською областю Росії.

«На відео добре видно, що дрон СБУ влучає прямісінько в задній гвинт ворожої машини… У нас для росіян ще багато неочікуваних сюрпризів», – повідомляє поінформоване джерело в СБУ.

Читайте також: Зеленський продовжив воєнний стан і мобілізацію до листопада

Для довідки. Мі-28 – це сучасний ударний вертоліт, розроблений у Радянському Союзі, а нині активно використовується Росією. Він спеціалізується на знищенні броньованої техніки, зокрема танків, а також на ураженні інших наземних і повітряних цілей.

Нагадаємо, Міноборони РФ визнало бойові дії у Курській області: Путін скликав термінову нараду. Влада визнала факти воєнних дій на російській території поблизу українського кордону та направила підрозділи Збройних сил для підтримки прикордонників.