ВСЕСВІТ

Міноборони РФ визнало бойові дії у Курській області: Путін скликав термінову нараду

Влада визнала факти воєнних дій на російській території поблизу українського кордону та направила підрозділи Збройних сил для підтримки прикордонників.

У Міністерстві оборони Росії заявили, що бойові дії в Курській області тривають вже другий день. У відомстві визнали, що бойові дії відбуваються на російській території — «в районах Курської області, які безпосередньо прилягають до російсько-українського кордону». На допомогу прикордонникам ФСБ направила підрозділи Збройних сил Росії. 

Читайте також: Буданов: Наступ Росії вичерпається за півтора-два місяці

Російське Міністерство оборони також повідомило, що обстріляло дев’ять населених пунктів у Сумській області — Басівку, Журавку, Юнаківку, Біловоди, Кияницю, Корчаківку, Нову Січ, Павлівку та Городище. За інформацією міністерства, там знаходяться «резерви Збройних сил України».

Окрім того, Міноборони Росії повідомило про «втрати противника», але не надало даних про власні втрати. У Слідчому комітеті Росії заявили, що порушили кримінальну справу за кількома статтями Кримінального кодексу «за фактом нападу збройних формувань України на прикордонні населені пункти Курської області».

Виконувач обов’язків губернатора Курської області Олексій Смирнов запевнив, що жителі прикордонної зони були евакуйовані, в тому числі в інші регіони. До регіону направили лікарів з Москви та Санкт-Петербурга. Москвою виділено «додаткові кошти» Курській області.

Президент Росії Володимир Путін також проводить нараду з членами Уряду щодо ситуації в Курській області. 

Читайте також: Зеленський підписав закон про декриміналізацію дрібних крадіжок

“За підсумками моєї розмови з виконувачем обов’язків губернатора Курської області дано доручення низці цивільних відомств щодо надання необхідної допомоги жителям області. Уряд теж прошу зайнятися цим невідкладно. Координувати цю роботу на першому етапі прошу Першого заступника Голови Уряду Російської Федерації Мантурова Дениса Валентиновича”, — заявив Путін. 

Нагадаємо, важка ситуація: Z-пабліки пишуть, що ЗСУ зайняли кілька населених пунктів у Курській області. У російських Z-пабліках повідомляють про закріплення українських військ у населених пунктах Ніколаєво-Дар’їне, Дар’їне і Свердлікове в Суджанському районі Курської області.