УКРАЇНА

Буданов: Наступ Росії вичерпається за півтора-два місяці

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов спрогнозував, що нинішній спад у наступальних операціях Росії триватиме до півтора-два місяців.

За прогнозами начальника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова, нинішній спад у наступальних операціях Росії закінчиться через півтора-два місяці. Так Кирило Буданов відповів на запитання випускників Київської школи економіки, передає Forbes Україна.

Читайте також: Зеленський підписав закон про декриміналізацію дрібних крадіжок

«За півтора-два місяці основний напір (армії РФ) має завершитися, бо й так наступ затягнувся», — заявив Буданов. 

На його думку, практика десятирічної війни показує, що «жодна сторона не може утримувати свій наступальний потенціал більше двох місяців».

Начальник ГУР МО України зазначив, що наступальні операції агресора наближаються до трьох місяців, тому буде невеликий спад.

«Але ми знаємо, що після спаду і невеликого затишшя будуть нові спроби ворога наступати. І ми до цього готуємось», — додав Буданов.

На його думку, подальший розвиток ситуації залежатиме і від української сторони. 

Читайте також: Спецпризначенці ГУР здійснили успішний рейд на Тендрівській косі

«Чи ми просто будемо сидіти й чекати, пройде чотири-п’ять місяців і все знову повториться. Чи будемо діяти на випередження», — додав він.

Нагадаємо, важка ситуація: Z-пабліки пишуть, що ЗСУ зайняли кілька населених пунктів у Курській області. У російських Z-пабліках повідомляють про закріплення українських військ у населених пунктах Ніколаєво-Дар’їне, Дар’їне і Свердлікове в Суджанському районі Курської області.