УКРАЇНА

Веніславський: Законодавчі ініціативи для впровадження електронних повісток відсутні

Народний депутат Федір Веніславський повідомив, що на сьогодні немає жодних законодавчих ініціатив щодо впровадження електронних повісток.

Наразі немає законодавчих ініціатив щодо впровадження електронних повісток, повідомив народний депутат Федір Веніславський, який представляє комітет Верховної Ради з національної безпеки, оборони та розвідки. Він озвучив цю інформацію на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

Читайте також: Зеленський анонсував збільшення виробництва ракет в Україні

За словами Веніславського, технічно немає проблем із повідомленням військовозобов’язаних, проте відсутня політична воля з боку президента, Верховної Ради та виконавчої влади використовувати мобільний застосунок «Резерв+» або інші електронні засоби для вручення повісток.

Нардеп також підкреслив, що будь-які зміни в цьому питанні мають бути узгоджені на законодавчому рівні.

«Жодних законодавчих ініціатив щодо використання електронних засобів доставлення інформації, комунікації з військовозобов’язаними й оповіщення немає, і на цей момент навіть не реєструються такі ініціативи», – повідомив він.

Отже, на думку Веніславського, говорити про це сьогодні точно немає підстав.

Нагадаємо, у Раді відповіли, чи відповідає мобілізація в Україні очікуванням військового керівництва. Федір Веніславський, член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, повідомив, що темпи мобілізації військовозобов’язаних в Україні відповідають очікуванням військового керівництва.