УКРАЇНА

Зеленський анонсував збільшення виробництва ракет в Україні

Президент України анонсував збільшення виробництва ракет після засідання Ставки.

Під головуванням президента України Володимира Зеленського відбулося засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, на якому було ухвалено рішення про виділення додаткових коштів на нарощування виробництва ракетної техніки. Про це Глава держави повідомив у своєму Telegram-каналі.

Читайте також: Удар росіян по центру Харкова: постраждало 8 цивільних, серед них немовля

“Питання номер один – ситуація на фронті. Особливо детально – Покровський, Торецький і Харківський напрямки. Головком Олександр Сирський доповідав по відеозв’язку: він зараз на місці й тримає ситуацію під особистим контролем. Окремі доповіді розвідок – ГУР і СЗР – щодо прогнозів розвитку ситуації та найближчих цілей російських військ. Питання номер два – власні дрони та ракети. Потреба Сил оборони до кінця року та динаміка виробництва. Доповіді міністра оборони Рустема Умєрова, віцепрем’єра з інновацій Михайла Федорова та міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна. Рішенням Ставки спрямували додаткове фінансування на нашу ракетну програму. Ракет власного виробництва буде більше”, — йдеться у повідомленні. 

Учасники засідання також заслухали доповідь міністра оборони Рустема Умерова. Він обговорив питання забезпечення озброєнням та технікою додаткових бригад. З цього питання українська сторона активно співпрацює з країнами-партнерами.

Нагадаємо, у Раді відповіли, чи відповідає мобілізація в Україні очікуванням військового керівництва. Федір Веніславський, член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, повідомив, що темпи мобілізації військовозобов’язаних в Україні відповідають очікуванням військового керівництва.