УКРАЇНА

У Раді відповіли, чи відповідає мобілізація в Україні очікуванням військового керівництва

Федір Веніславський, член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, повідомив, що темпи мобілізації військовозобов’язаних в Україні відповідають очікуванням військового керівництва.

Темпи мобілізації військовозобов’язаних відповідають очікуванням українського військового керівництва, заявив Федір Веніславський, член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, на брифінгу.

Читайте також: Російські ЗМІ повідомляють про спробу ЗСУ прорватись в Курську область

За словами Веніславського, комітет володіє всією статистикою щодо мобілізації, але ці дані є державною таємницею.

«Ми не можемо розкривати кількість мобілізованих, оскільки це секретна інформація», — зазначив Веніславський.

Він також підкреслив, що після нещодавніх законодавчих змін ситуація з мобілізацією влаштовує вищих військових керівників України.

Веніславський додав, що, згідно із заявами президента Володимира Зеленського та головнокомандувача Збройних сил Олександра Сирського, мобілізація в Україні відбувається згідно з вимогами національної безпеки і оборони, що дає змогу компенсувати втрати і формувати резерви для підтримки ЗСУ та сектору безпеки.

Нагадаємо, уряд розширює послуги ЦНАПів: що зміниться для українців. Уряд України ухвалив розпорядження, яке розширює послуги у ЦНАП.