УКРАЇНА

В Україні зареєстровано три випадки нового субваріанту коронавірусу «FLiRT»

У липні в Україні зафіксовано три випадки інфікування новим субваріантом коронавірусу «FLiRT». Випадки виявлені в Києві та Івано-Франківській області.

У липні в Україні було зафіксовано три випадки інфікування новим субваріантом коронавірусу «FLiRT», що походить від Omicron. За словами заступника міністра охорони здоров’я та головного державного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, минулого тижня було виявлено два випадки у Києві та один в Івано-Франківській області. Серед захворілих дві жінки та чоловік віком старше 60 років. Про це повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я України.

Новий штам «FLiRT» характеризується специфічними мутаціями в білку-шипі, що дозволяє вірусу краще зв’язуватися з клітинами організму та уникати імунної відповіді. Це означає, що субваріант швидше вражає людей зі слабким імунітетом, а також може інфікувати раніше вакцинованих. Проте набутий імунітет після вакцинації знижує ризики ускладнень під час хвороби.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) поки що не надає специфічної оцінки небезпеки субваріанту «FLiRT», але зазначає необхідність його моніторингу на рівні кожної країни. За наявними дослідженнями, поточні вакцини, включно з бустерами, залишаються ефективними для захисту від важких форм COVID-19, хоча й не можуть повністю запобігти зараженню новим штамом.

Нагадаємо, понад 1 000 окупантів, 39 артсистем і 4 танки: Генштаб оновив втрати росіян за добу. За минулу добу армія Росії втратила 1 050 осіб, 4 танки, 8 ББМ та 39 артилерійських систем.