УКРАЇНА

Уряд розширює послуги ЦНАПів: що зміниться для українців

Уряд України ухвалив розпорядження, яке розширює послуги у ЦНАП.

Уряд України ухвалив нове розпорядження, яке суттєво розширює перелік послуг, доступних у Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП). Це рішення має на меті спростити життя українцям, зменшивши необхідність пересування між різними установами та зробивши процес отримання важливих послуг більш зручним і швидким. Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації.

Читайте також: Понад 1 000 окупантів, 39 артсистем і 4 танки: Генштаб оновив втрати росіян за добу

Незабаром у ЦНАПах стане доступними ряд нових послуг, які будуть включати:

  1. Оформлення санаторно-курортного лікування. Тепер можна буде зареєструватися для отримання санаторно-курортного лікування або компенсації вартості такого лікування для осіб, які перебували в полоні внаслідок збройної агресії проти України.
  2. Внесення до Реєстру пільговиків. ЦНАПи тепер зможуть здійснювати внесення інформації до Реєстру пільговиків про українців, які мають право на пільги, а також про членів їхніх сімей або опікунів.
  3. Призначення грошових компенсацій. Буде доступна послуга призначення щомісячної грошової компенсації для учнів навчальних закладів, що розташовані на територіях з радіоактивним забрудненням, а також для дітей з інвалідністю, що виникла внаслідок Чорнобильської катастрофи, які не користуються шкільними їдальнями.

Ці зміни спрямовані на те, щоб забезпечити українцям доступ до необхідних послуг без зайвих труднощів і витрат часу, підвищивши ефективність роботи ЦНАПів і поліпшивши якість обслуговування.

Нагадаємо, в Україні зареєстровано три випадки нового субваріанту коронавірусу «FLiRT». У липні в Україні зафіксовано три випадки інфікування новим субваріантом коронавірусу «FLiRT». Випадки виявлені в Києві та Івано-Франківській області.