ЗАПОРІЖЖЯ

«Привіт Малому ринку!»: уродженець Запоріжжя Михайло Кохан отримав бронзу Олімпійських ігор у Парижі, – ФОТО, ВІДЕО

Український легкоатлет, уродженець Запоріжжя Михайло Кохан завоював «бронзу» на Олімпійських іграх у Парижі-2024 у метанні молота.

Про це повідомляє Міністерство молоді та спорту України.

До фіналу, де змагалися 12 найсильніших, 23-річний бронзовий призер чемпіонату Європи-2024 кваліфікувався з другим результатом (77.42 метрів). У фіналі Михайло Кохан метнув молот на 79.39 метрів і посів третє місце.

Олімпійським чемпіоном став Ітан Кацберг з Канади, срібним призером Халаш Бенце з Угорщини.

Одразу після олімпійського кидка одразу на метальному майданчику, а потім в інтерв’ю українським журналістам Михайло двічі передав привіт запоріжцям, які за нього вболівають.

«Хочеться передати великий привіт Малому ринку у Запоріжжі. Знаю, там мої друзі дивляться», – сказав бронзовий призер Олімпіади-2024 Михайло Кохан.

Михайло Кохан народився 22 січня 2001 року. Виріс у Запоріжжі, закінчив тут гімназію №2.

Михайла тренує батько – тренер з легкої атлетики (теж метальник молота) Заслужений тренер України Сергій Кохан та Заслужений тренер України Юрій Пастухов.

Михайло Кохан з батьком-тренером

Вперше на міжнародному рівні Михайло заявив про себе у 2017 році, коли виграв чемпіонат світу серед юнаків у Найробі (Кенія) з результатом 82,31 метрів.

Михайло Кохан вдруге в кар’єрі виступав у фіналі Олімпіади. На Олімпійських іграх у Токіо спортсмен зупинився за крок від п’єдесталу з четвертим результатом.

У 20 років спортсмен побив кілька історичних рекордів: став наймолодшим учасником фіналу Олімпіади у метанні молота, став наймолодшим легкоатлетом в історії Олімпіад, який кинув молот далі ніж за 80 метрів, наймолодшим метальником молота, котрий посів четверте місце на Олімпійських іграх.

Україна на Олімпіаді-2024 у парижі здобула вже шість медалей. Бронзу в особистому турнірі шаблісток здобула Ольга Харлан. Також вона разом із Аліною Комащук, Оленою Кравацькою та Юлією Бакастовою вибороли золото дисципліни. Стрілець Сергій Куліш здобув для України срібну медаль. Легкоатлетки Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко здобули золото та бронзу.

У Запоріжжі показали, як ведуть роботи на місцях майбутніх підземних шкіл, — ВІДЕО


Читайте також:

«Російські Мальдіви»: окупанти запустили в роботу захоплений аквапарк в Кирилівці

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!