УКРАЇНА

На Одещині прикордонник застрелив військового-дезертира, — УП

В Одеській області прикордонний наряд зазнав нападу під час зупинки автомобіля з п’ятьма особами, з яких четверо виявились дезертирами.

В Одеській області було скоєно напад на прикордонний наряд, який перебував на службі, один з нападників був застрелений. Про це повідомив речник ДПСУ полковник Андрій Демченко в коментарі «Українській правді», а також джерело видання в правоохоронних органах. 

Читайте також: Росіяни поранили вісьмох цивільних на Херсонщині

За даними джерела УП в правоохоронних органах, втікачами були четверо військовослужбовців-дезертирів.

За словами офіцера ДПСУ, ввечері 14 липня в селі Мар’янівка (15 кілометрів від кордону з Молдовою — ред.) прикордонники зупинили автомобіль, в якому, окрім водія, перебувало ще четверо осіб.

Двоє з них почали тікати в різні боки, а згодом один з них напав на прикордонника під час його пошуків. За словами Демченка, щоб врятувати своє життя, прикордонник був змушений застосувати табельну зброю.

У напрямку нападника правоохоронець здійснив попереджувальні постріли. Медики, яких викликали на місце події, констатували смерть зловмисника та факт поранення військовослужбовця.

Читайте також: Росіяни поранили вісьмох цивільних на Херсонщині

«Інформація, яка почала ширитися на окремих ресурсах про те, що прикордонник відкрив стрілянину з пістолета навздогін втікачу, не відповідає дійсності. За цим фактом повідомлено ДБР, інші правоохоронні органи та підрозділи прокуратури. Тривають невідкладні слідчі дії. Військовослужбовців не затримували. Відзначу, на жаль, це вже не перший випадок нападу на прикордонний наряд порушниками, в результаті яких військовослужбовці вимушені застосовувати зброю для збереження свого життя та здоров’я”, — заявив Демченко. 

Нагадаємо, понад чотири мільйони українців оновили дані. Лише протягом минулого тижня 995 224 військовозобов’язаних громадян оновили дані через Резерв+, ЦНАПи та ТЦК.