ЗАПОРІЖЖЯ

В Запорізькому районі будують «підземну» школу: які роботи вже виконано, — ФОТО, ВІДЕО

В одній з сільських шкіл Кушугумської громади будують «підземну» школу. В навчальному закладі було укриття розраховане на півсотні учнів, але після запровадження змішаної форми навчання не всі батьки відпускали дітей до школи, бо хвилювались за їх безпеку. Тож було вирішено будувати «підземну» школу.

Про це повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Наразі на будівельному майданчику працює техніка та 20 робітників. На місці колишнього шкільного стадіону вирито котлован завглибшки 6,6 метра. Повідомляється, що демонтовані спортивні конструкції згодом зможуть повернути на попереднє місце.

«На сьогодні ущільнено дно котловану, зроблена бетонна підготовка, виконані роботи з гідроізоляції. Для цього використовуємо якісні матеріали французького виробництва. Зараз виконуються роботи з армування фундаменту. Плануємо закінчити об’єкт до кінця року», – повідомив Сергій Лаврушко, керівник проєкту.

По завершенню будівництва в школі зможе вчитися 1000 дітей у дві зміни. Освіту тут здобуватимуть не тільки місцеві школярі, але й учні з навколишніх населених пунктів. Для них придбають шкільні автобуси, які будуть привозити дітей до навчального закладу. Департамент освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації вже оголосив тендер на закупівлю нових шкільних автобусів.

Фінансування будівництва «підземної» школи здійснюється коштом субвенції з державного бюджету у розмірі 100 мільйонів гривень. Ще 10 мільйонів на умовах співфінансування виділила Кушугумська селищна рада.

Запорізькі підземні школи: одночасно будують шість, найближчим часом розпочнуть зводити ще одну


Читайте також:

У Запоріжжі генпідрядник зупинив відновлення трьох напівзруйнованих багатоповерхівок: із ними розривають договір

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!