УКРАЇНА

Військовозобов’язані, які оновили дані через «Резерв+», отримують штрафи від ТЦК, — нардеп

У військкоматах виявили нову проблему: військовозобов’язані, які вчасно оновили свої дані через додаток ‘Резерв+’, але пізно з’явилися до призовних дільниць, отримують штрафи.

У військкоматах фіксують випадки, коли військовозобов’язаних, які вчасно оновили свої військово-облікові дані через додаток «Резерв+», але пізно з’явилися до призовних дільниць, штрафують. Про це у своєму Telegram-каналі написав народний депутат від партії «Слуга народу» Олександр Федієнко.

Читайте також: Масштабна атака балістичними ракетами та дронами: всі «Shahed» збиті

Нардеп підкреслив, що до нього звернулися громадяни, які розповіли, що після вчасної реєстрації в додатку «Резерв+» їм прийшло повідомлення, що потрібно звернутися до військкомату для уточнення даних.

“Військовозобовʼязаний не був на обліку у ТЦК, але після того, як він звернувся до ТЦК щодо уточнення даних, маючи актуалізацію через резерв+, отримав штраф 17 тисяч грн”, — повідомив Федієнко.

В іншому випадку чоловік загубив військовий квиток, а коли прийшов оновити свої дані після того, як вже зробив це через систему «Резерв+», йому також виписали штраф у розмірі 17 000 гривень через те, що він загубив військовий квиток.

У третьому випадку військовозобов’язаний мав довідку з міліції про те, що його документи були викрадені разом з військовим квитком, але в цьому випадку він мав при собі довідку з міліції про те, що його документи були викрадені.  Цього громадянина також було оштрафовано.

Читайте також: Путін і Кремль активізують антиізраїльську риторику після вбивства лідера ХАМАСу, — ISW

“Я ходив з юристом, він допоміг оформити правильно документи. Штраф був не 17 тисяч, а 5100”, — повідомив чоловік.

Нагадаємо, понад 1 300 окупантів, 42 ББМ, 9 танків та 33 артсистеми: Генштаб оновив втрати РФ за добу. У Генштабі ЗСУ повідомили про значні втрати окупантів за минулу добу, а також за великі втрати військової техніки ворога.