ВСЕСВІТ

США та Литва прокоментували передачу F-16 для України

У США поки що не підтвердили і не спростували передачу перших винищувачів F-16 Україні. Глава МЗС Литви Габріеліус Ландсбергіс зазначив, що F-16 вже в Україні, назвавши це досягненням.

У США поки що не підтвердили і не спростували передачу перших винищувачів F-16. Проте на брифінгу 31 липня Джон Кірбі, координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому, заявив, що процес передачі західних винищувачів Україні просувається відповідно до домовленостей, досягнутих на саміті НАТО у Вашингтоні.

Читайте також: Масштабна атака балістичними ракетами та дронами: всі «Shahed» збиті

«Ви повинні поговорити з українцями. Я не збираюся говорити про можливості озброєнь», — сказав Кірбі, відповідаючи на запитання, чи відповідають дійсності чутки про першу партію винищувачів F-16, що надійшла в Україну.

Кірбі нагадав, що процес передачі Україні західних винищувачів просувається відповідно до домовленостей, досягнутих на саміті НАТО у Вашингтоні.

“Ми заявляли, що вони будуть введені в експлуатацію до кінця літа. Ми не маємо жодних підстав у цьому сумніватися», — додав він.

Глава МЗС Литви Габріеліус Ландсбергіс також прокоментував поставку винищувачів.

Читайте також: Понад 1 300 окупантів, 42 ББМ, 9 танків та 33 артсистеми: Генштаб оновив втрати РФ за добу

«F-16 в Україні. Ще одне неможливе виявилося цілком можливим», — написав він на своїй сторінці в соціальній мережі X.

Нагадаємо, ЗМІ: Україна не лише отримала, а й застосовує F-16. Українські пілоти F-16 вже зробили свої перші бойові вильоти. Наразі винищувачі використовуються в якості ППО.