ЗАПОРІЖЖЯ

Окупанти судитимуть мешканку Бердянська за смерть дитини

В тимчасово окупованому Бердянську загарбники судитимуть жінку через смерть її 13-річного сина. Хлопець помер минулої зими через хворобу.

Про це пише «Бердянськ Сьогодні» з посиланням на окупаційні ЗМІ.

Минулої зими в тимчасово окупованому Бердянську був спалах грипу. В деяких навчальних закладах класи відправляли на карантин. Втім від окупаційної влади не було жодних повідомлень про погіршення епідеміологічної ситуації у місті. Крім того, в місті були вкрай складно знайти ліки в аптеках, а кампанію щеплень була провалена.

В кінці січня в бердянських телеграм-каналах почала з’являтись інформація про смерть школяра через ускладнення грипу. Тоді окупаційна влада не дала жодних коментарів з цього приводу. Та наразі окупаційні ЗМІ повідомили, що мешканці Бердянська загрожує два роки ув’язнення за вбивство через необережність.

За версією загарбників, наприкінці січня в Бердянську захворів 13-річний хлопець. Мати встановила у сина ознаки ГРВІ та лікувала його самостійно. Через декілька днів стан дитини погіршився та мати викликала «швидку допомогу». Але врятувати хлопця не вдалося.

Варто зазначити, що на окупованій частині Запорізької області великий дефіцит медиків. До фахівців великі черги на кілька тижнів вперед. Крім того, батьками вкрай важко знайти лікаря, який би міг оглянути дитину і встановити правильний діагноз. Тому батькам доводилось лікувати своїх дітей за порадами знайомих.

Використовував дітей для проросійських акцій: гауляйтеру Запорізької області повідомили про нову підозру


Читайте також:

Ворог завдав понад 400 ударів по Запорізькій області: поранено людину

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!