УКРАЇНА

Житель Южноукраїнська отримав 8 років тюрми за передачу інформації про оборону АЕС

36-річного жителя Южноукраїнська засуджено до 8 років тюрми за розвідку оборони Південноукраїнської АЕС.

Миколаївський суд ухвалив вирок у справі 36-річного жителя Южноукраїнська, якого визнано винним у несанкціонованому поширенні інформації про розташування і переміщення Збройних Сил України в умовах воєнного стану. Обвинувачений, на ім’я якого не розголошується, отримав 8 років ув’язнення. Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура. 

Читайте також: Зеленський про збиті «Шахеди»: Нам потрібна така ж ефективність захисту від ракет

Згідно з матеріалами справи, обвинувачений, будучи проросійськи налаштованим, здійснював розвідку оборони Південноукраїнської АЕС. Він використовував месенджер Telegram для передачі інформації про розташування військових підрозділів, що забезпечують охорону та оборону стратегічного об’єкта. Зокрема, зловмисник фотографував блокпости Сил оборони в Южноукраїнську та надсилав фото разом з координатами представникам держави-агресора.

Читайте також: Кабінет Міністрів України схвалив положення про додаток «Армія+»

Прокурори довели в суді, що за виконання розвідзавдань обвинувачений отримував грошову винагороду. Його діяльність була припинена у червні 2023 року. Після затримання обвинувачений перебував під вартою до оголошення вироку.

Нагадаємо, захист Зінченка оскаржує арешт і заявляє про погрози з боку доньки Фаріон. Адвокат Вячеслава Зінченка, якого підозрюють у вбивстві Ірини Фаріон, подав апеляцію на рішення суду про тримання під вартою.