УКРАЇНА

Офіційно: електронний та паперовий військово-обліковий документи мають однакову юридичну силу

Військово-облікові документи в електронній формі, включаючи ті, що зберігаються в мобільному застосунку або у вигляді роздрукованих з QR-кодом, мають таку ж юридичну силу, як і паперові документи.

Згідно з новими правилами, військово-обліковий документ, що зберігається в електронній формі або у вигляді роздрукованого документа з QR-кодом, має таку ж юридичну силу, як і паперовий документ. Про це повідомляють у Міністерстві оборони України.

Читайте також: Зеленський про збиті «Шахеди»: Нам потрібна така ж ефективність захисту від ракет

Це означає, що будь-який військово-обліковий документ, що знаходиться в мобільному застосунку або в роздрукованій формі, є легітимним і може бути використаний у всіх офіційних та правових ситуаціях, що потребують таких документів. 

Важливо зазначити, що ці електронні документи можуть бути зчитані за допомогою будь-якого сучасного пристрою з камерою, на якому встановлено застосунок Резерв+.

Окрім того, це нововведення має значні переваги для роботодавців. При формуванні списків військовозобов’язаних для бронювання на період мобілізації або воєнного часу, роботодавці тепер можуть використовувати як паперові, так і електронні версії військово-облікових документів. Це забезпечує більшу гнучкість та зручність у процесі обробки інформації про військовозобов’язаних.

Читайте також: ХАМАС повідомляє про вбивство лідера Ісмаїла Ханії в Тегерані

У Міноборони зазначили, що QR-код повинен бути придатним для зчитування технічними засобами, цілісним, неушкодженим, нанесеним на будь-який носій достатнього розміру та необхідної контрастності.

“Єдиною підставою для непідтвердження військово-облікового документа в електронній формі є непридатність QR-коду для зчитування технічними засобами”, — йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України схвалив положення про додаток «Армія+». Кабінет Міністрів України схвалив положення про додаток «Армія+», який надасть військовим доступ до різноманітних електронних послуг через персональні кабінети.