УКРАЇНА

Знищено всі 89 “Шахедів” та ракета: Повітряні сили розповіли про відбиття атаки в ніч на 31 липня

У ніч на 31 липня 2024 року Київщина зазнала масованої атаки 89 ударних дронів «Shahed» та керованої авіаційної ракети Х-59.

У ніч на 31 липня 2024 року ворог здійснив одну з наймасованіших атак на Київщину за допомогою ударних БпЛА «Shahed-131/136» та керованої авіаційної ракети Х-59. Загалом було зафіксовано 89 ударних дронів, які були запущені з районів Єйськ, Сеща, Курськ та Приморсько-Ахтарськ. З повітряного простору окупованої Херсонщини також атакувала ракета Х-59. Про це повідомляють у Повітряних силах ЗСУ.

Ця атака стала однією з найбільших за масштабом, порівнянною з новорічною ніччю 1 січня 2024 року, коли ворог також застосував велику кількість «шахедів». Однак, як і тоді, українська протиповітряна оборона показала свою ефективність, успішно відбивши всі атаки.

Повітряні Сили України змогли виявити всі 89 ударних дронів «Shahed-131/136» завдяки роботі радіолокаційних підрозділів. Усі безпілотники були збиті за допомогою мобільних вогневих груп усіх Сил оборони України, тактичної авіації Повітряних Сил та армійської авіації Сухопутних військ, зенітних ракетних підрозділів та засобів радіоелектронної боротьби.

Читайте також: У РФ військовий КАМАЗ протаранив авто з дітьми, є жертви

Крім того, підрозділи ППО успішно знищили керовану авіаційну ракету Х-59, яка була запущена з метою удару по Миколаївщині.

Нагадаємо, ППО знищила понад 40 ворожих дронів на підступах до Києва: КМВА. Вночі російські агресори здійснили масовану атаку на Київ, спрямувавши на місто понад сорок ударних дронів.