ЗАПОРІЖЖЯ

Не вмикали десять днів: у Запоріжжі повертають вуличне освітлення та готуються до енергозаощадження взимку

Сьогодні, 30 липня, у Запоріжжі повертають вуличне освітлення, яке вимикали задля заощадження електроенергії.

Про це повідомили голова Запорізької ОВА Іван Федоров та секретарка Запорізької міськради Регіна Харченко.

«Відсьогодні у Запоріжжі знову буде вуличне освітлення! Завдяки вимкненню, яке тривало 10 днів, вдалося заощадити достатньо електроенергії для людей. Це було вимушене рішення, яке проте дало потужний результат», — написала Регіна Харченко в телеграм.

Голова ЗОВА Іван Федоров зазначив в етері українського телемарафону, що це допомагало заощадити більш ніж 1 мегават на годину.

«З сьогоднішнього дня вуличне освітлення буде ввімкнене. Також будуть зменшені обмеження щодо адміністративних будівель. Але це не має означати, що ми не маємо готуватися до енергозаощадження взимку. Тож сьогодні ведеться повномасштабна робота по великій кількості напрямків», — сказав Іван Федоров.

Він повідомив, що зараз ведуться перемовини з донорами, адміністративні будівлі переводяться на альтернативну генерацію, а світлофори облаштовують акумуляторами.

«По-перше, ми працюємо з нашими донорами по влаштуванню когенераційних установок для того, щоб ми взимку були і з водою, і з електрикою, навіть у випадку, якщо централізованої електрики не буде.

Сьогодні ми переводимо наші світлофорні об’єкти на інвентарні акумулятори та сонячні батареї, щоб у випадку відключень якихось районів від світла на дорозі було безпечніше, тим паче в темний час доби.

Ми проводимо перемовини і влаштовуємо спеціалізовані програми як для ОСББ, так і приватного сектору, щоб було більш вигідно встановлювати додаткову генерацію — сонячну або інвертні накопичення.

Адміністративні будівлі ми також переводимо на сонячну генерацію та когенерацію, щоб взимку медичні та освітні установи могли функціонувати, не дивлячись на ситуацію в електромережах.

Тож ведеться велика робота. Тепер наша задача — провести перемовини з донорами, щоб встигнути все реалізувати до перших днів зими», — сказав голова ЗОВА.

Зазначимо, сьогодні, 30 липня, графіки погодинних відключень світла в Запорізькій області вводити не будуть.

Під вогнем окупантів перебували дванадцять населених пунктів області: російські війська вдарили ракетою по Запоріжжю


Читайте також:

Посадовців Оріхівської лікарні підозрюють у привласненні понад 21 мільйона гривень: справу скерували до суду, — ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!