УКРАЇНА

Сирський зробив заяву щодо мобілізації в Україні

Головнокомандувач ЗСУ заявив, що українцям, які проживають за кордоном, також потрібно взяти участь у боротьбі з ворогом.

Якщо мобілізація не буде проведена, Україна не зможе створити нові резерви та бригади для відбиття російської агресії. Виходячи з цього, українцям, які проживають за кордоном, також потрібно взяти участь у боротьбі з ворогом. Про це він заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський в інтерв’ю The Guardian, передає ТСН.

Читайте також: Втрати армії РФ у війні проти України перевищили 576 тисяч осіб, — Генштаб

У своєму матеріалі журналісти зазначають, що «одне з найнагальніших завдань Сирського — знайти новобранців на заміну загиблим і пораненим українським солдатам. Бійці, які воюють в окопах, виснажені. Патріотичне завзяття, яке спонукало багатьох піти добровольцями навесні 2022 року, згасло. 

Віднедавна уряд знизив призовний вік з 27 до 25 років, а також набув чинності новий закон, який зобов’язує чоловіків реєструвати свої дані у військкоматах. Багато з них це зробили, деякі переховуються. 

За словами Сирського, без мобілізації він не зможе створити нові резерви і бригади, які необхідні, оскільки Росія розбудовує власні сухопутні війська, тому він закликав українців, які проживають за межами країни, долучитися до мобілізації».

Читайте також: На Київщині знайдено новий російський дрон «Гербера»: особливості та призначення

Він звернувся до українців, які проживають за межами країни, і закликав їх взяти участь у війні проти ворога.

Нагадаємо, Володимир Зеленський відвідав передовий командний пункт ССО на Харківщині та нагородив бійців. Володимир Зеленський відзначив героїзм Сил спеціальних операцій на Харківському напрямку.