ЗАПОРІЖЖЯ

Окупована Приморська вітроелектростанція втратила частину потужностей

На окупованій частині Запорізькій області знаходиться Приморська вітроелектростанція. Це один з найбільших об’єктів «зеленої» енергетики в Україні. Втім, цьогоріч ВЕС вже втратила дві турбіни виробництва General Electric потужністю 3,8 МВт кожна.

Про це повідомив Центр журналістських розслідувала.

В останній день весни гауляйтер Запорізької області Євген Балицький повідомив про втрату лопасті на одному з вітряків. У всьому він традиційно звинуватив українську сторону.

«Судячи з матеріалів, оприлюднених російськими пропагандистами, з початку літа 2024 року окупанти регулярно намагаються збивати різні повітряні цілі над Приморськом. Коли російське ППО влучає, то уламки часто падають на будинки мешканців окупованого міста», – йдеться в матеріалі.

Найбільше страждає південно-східна частина Приморська. Там пошкоджено щонайменше 9 будинків внаслідок роботи російської протиповітряної оборони. Крім того, цей район межує із територією вітроелектростанції.

Цього тижня «Приморська редакція» оприлюднив фото другого пошкодженого вітряка, на якому не залишилося жодної лопаті. За даними місцевих ЗМІ, вночі місцеві мешканці чули вибухи, а на ранок пропагандисти заявили про збиття 17 дронів над акваторією Азовського моря.

«Достеменно невідомо, в результаті чого було знищено вітряк. Але за повідомленням Міноборони РФ вночі їх «славетне» ППО активно збивало БпЛА над Азовським морем», – повідомляє «Бердянськ сьогодні».

Відправляв на «підвали» працівників ЗАЕС: винесено вирок колаборанту з Запорізької області


Читайте також:

На Запорізькому напрямку завдано нищівний удар по позиціях ворога, – ВІДЕО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!