Сі Цзіньпін прибув до Угорщини, де обговорить війну в Україні

Лідер Китаю та президент Угорщини обговорять війну в Україні та інфраструктурні проекти.

Голова КНР Сі Цзіньпін прибув до Угорщини, де у четвер, 9 травня,  зустрінеться з прем’єр-міністром країни Віктором Орбаном. На порядку денному якого — війна в Україні та інфраструктурні проекти, оскільки це його третя зупинка в рамках першого європейського турне за останні п’ять років. Про це повідомляє Reuters

Читайте також: Генштаб оновив втрати армії РФ у війні проти України станом на 9 травня

Сі прибув до Угорщини після відвідин Франції та Сербії. У Парижі президент Еммануель Макрон і голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн закликали його забезпечити більш збалансовану торгівлю з Європою і використати свій вплив на Росію для припинення війни в Україні.

Україна також буде в центрі уваги під час переговорів у Будапешті, заявив на брифінгу на початку тижня міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

Читайте також: На Львівщині посеред вулиці вибухнула граната: є жертва

Очікується, що Угорщина і Китай, які відзначають 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин, також підпишуть від 16 до 18 нових угод про співпрацю, однією з яких може стати масштабний інфраструктурний проект в рамках величезного китайського проекту «Пояс і шлях», додав міністр.

Нагадаємо, Еммануель Макрон прагне до тісних взаємин із Сі Цзіньпіном для впливу на Володимира Путіна. Президент Франції Еммануель Макрон закликає китайського лідера Сі Цзіньпіна долучитися до мирного врегулювання конфлікту в Україні.