«Нам потрібні всі»: як виснажена армія України поповнює ряди бійців — WSJ

Військові все частіше використовують білборди та рекламні інструменти Instagram для розміщення реклами.

Українські військові експериментують із новим методом набору, щоб заповнити ряди виснажених підрозділів на передовій.

Згідно з матеріалом The Wall Street Journal, військові все частіше розміщують оголошення на білбордах та використовують рекламні інструменти Instagram.

«Не чекайте, поки ворог дістанеться до вашого дому. Разом з нами, ви можете знищити його», — стверджується в рекламному повідомленні батальйону «Вовки Да Вінчі».

Getty Images / AFP

Getty Images / AFP

Ця кампанія вербування — частина зусиль щодо поповнення виснажених сил. Це стається на фоні просування російських військ на сході України, де вони переважають українських військових за озброєнням.

Читайте також: Зеленський вніс до Ради законопроєкти про продовження воєнного стану й мобілізації

Україні потрібні додаткові війська для утримання фронтової лінії. У лютому президент України Володимир Зеленський повідомив, що загинула 31 тисяча солдат. Проте це приблизна цифра. Підрозділи на передовій повідомляють про значний дефіцит особового складу, багато з них виснажені. Уряд розширює призовний фонд, змінюючи закони та намагаючись залучити українців з-за кордону. Військові підрозділи, особливо добровольчі, шукають кожного, хто готовий приєднатися до бою, проте боїться недостатньої підготовки, невмотивованих товаришів та недоліків у командуванні.

Getty Images / AFP

Getty Images / AFP