Путін доручив провести ядерні навчання на тлі “провокацій” Заходу

Міноборони РФ стверджує, що навчання спрямовані на «реагування» на «провокаційні заяви і погрози окремих західних офіційних осіб на адресу Російської Федерації».

Міністерство оборони Росії оголосило, що за дорученням президента країни Володимира Путіна «найближчим часом» проведе навчання із застосування нестратегічної ядерної зброї. Про це повідомляє Міноборони РФ у Telegram.

Читайте також: Втрати армії Росії у війні проти України перевищили 475 тисяч осіб: Генштаб

“За дорученням Верховного Головнокомандувача Збройних Сил Російської Федерації, з метою підвищення готовності нестратегічних ядерних сил до виконання бойових завдань, Генеральним штабом розпочато підготовку до проведення найближчим часом навчання з ракетними з’єднаннями Південного військового округу із залученням авіації, а також сил Військово-Морського флоту”, — йдеться у повідомленні. 

Додається, що під час навчання буде здійснено комплекс заходів з практичного відпрацювання питань підготовки та застосування нестратегічної ядерної зброї.

Читайте також: Успішна операція ГУР: український безпілотник Маруга V5 атакував катер росіян у Криму

У Міноборони РФ зауважили, що навчання спрямоване на підтримання готовності особового складу і техніки частин бойового застосування нестратегічної ядерної зброї для реагування і з метою безумовного забезпечення територіальної цілісності та суверенітету російської держави у відповідь на “провокаційні заяви і погрози окремих західних офіційних осіб на адресу Російської Федерації”.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Володимир Путін може зупинити війну в Україні одним дзвінком. Володимир Путін може зупинити війну в Україні одним дзвінком — війна може закінчитися за 5 хвилин, але агресор не готовий до миру.