У Польщі запропонували створити «важку бригаду» ЄС

На думку міністра, це дасть змогу Європі скоротити свою залежність від США.

Міністр закордонних справ Польщі, Радослав Сікорський, висловив пропозицію щодо створення «важкої бригади» ЄС, яка б дозволила швидко реагувати на загрози для Європи.

Читайте також: Росія прагне перехопити ініціативу на фронті до постачання зброї США Україні — ISW

В інтерв’ю  TVP World   він наголосив, що ЄС не повинен обмежуватися лише запровадженням санкцій проти Росії. За його словами, необхідно також збільшувати власний потенціал у різних галузях. Особливу увагу він приділив напрямам оборони, кібербезпеки та розвитку власних «жорстких» можливостей стримування.

«Я виступаю за (створення, — ред) важкої бригади ЄС, яка дозволить негайно реагувати, щоб не було потреби просити США (поділитися, — ред) своїми ресурсами у разі будь-якої надзвичайної ситуації у нашому сусідстві. Події на Балканах чи Північній Африці є прикладами ситуацій, у яких Європі не варто звертатися до Сполучених Штатів», — заявив Сікорський.

Читайте також: Як виглядає Часів Яр в Україні — шокуюче відео Associated Press

Сікорський також зазначив, що вторгнення Росії в Україну «налякало європейців і показало їм, що Європа не може залишатися беззахисною». Він порівняв оборону з медичним страхуванням, зазначивши, що важливо готуватися до неприємних подій, навіть якщо ми їх не хочемо, щоби бути найбільш ефективно підготовленими.

Раніше повідомлялося, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного.