В Росії влаштували допит ще одному заступнику Шойгу, — британська розвідка.

Першого заступника Сергія Шойгу допитали після допиту заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова.

Розслідування щодо заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова, найімовірніше, залучило більш високопоставленого першого заступника міністра оборони РФ Руслана Цалікова. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії. 

Читайте також: Великдень 2024: синоптик спрогнозувала дощі та грози

Повідомляється, що Цалікова допитали в ФСБ у зв’язку зі справою Іванова. Цалікова називають покровителем Іванова. Цаліков, ймовірно, є фактично третім номером в ієрархії Міністерства оборони, після міністра оборони Сергія Шойгу і начальника Генерального штабу генерала Валерія Герасимова.

“Як і Іванов, Цаліков має давні зв’язки з міністром оборони Сергієм Шойгу. Він працював під керівництвом Шойгу в Міністерстві з питань цивільної оборони та надзвичайних ситуацій, а потім пішов за Шойгу спочатку в губернатори Московської області, а потім у 2012 році — в Міноборони”, — йдеться у повідомленні. 

Існує також реальна можливість того, що розслідування щодо Іванова може також зачепити міністра фінансів Росії Антона Силуанова, оскільки деякі джерела стверджують, що будівельні агентства Міністерства фінансів будували будинок для Силуанова.

У розвідці додають, що корупція вже давно є проблемою в російському Міноборони. У 2019 році головний військовий прокурор Валерій Петров заявив, що корупція є «коренем більшості проблем у правовій державі».

Читайте також: Перші F-16 можуть з’явитись в Україні після Великодня, — Євлаш

Корупція була фактором поганої роботи Росії особливо на початку конфлікту в Україні, коли корупцію звинувачували у прострочених пайках і неякісних шинах, а також повідомлялося про розкрадання пального.

Нагадаємо, найбільший скандал за 10 років: у британській розвідці проаналізували  арешт заступника Шойгу. Звільнення заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова, якого підозрюють у хабарництві, стало найсерйознішим скандалом в російському оборонному відомстві з 2012 року.