Британська розвідка пояснила, чому РФ скасувала ходу «Безсмертний полк»

Влада країни-агресора пропонує замінити раніше традиційну ходу вивішуванням портретів загиблих у Другій світовій війні на автомобілях і у громадських місцях у період з 1 до 11 травня.

Влада Росії вже вдруге скасувала проведення традиційної ходи «Безсмертний полк» на 9 травня, побоюючись виникнення надзвичайних ситуацій, а також невдоволення населення через війну в Україні. Про це йдеться у звіті міністерства оборони Великої Британії.

Повідомляється, що раніше традиційну ходу влада країни-агресора пропонує замінити вивішуванням портретів загиблих у Другій світовій війні на автомобілях і у громадських місцях у період з 1 до 11 травня.

У п’яти областях Росії — Брянській, Псковській, Білгородській, Рязанській та Курській — скасували й паради до 9 травня, аргументуючи це можливими атакеми українських безпілотників. Зокрема в звіті згадується торішній інцидент за тиждень до 9 травня, коли над Кремлем вибухнув безпілотник, а Росія звинуватила у цьому Україну.

«Це вже другий рік, коли скасовують марш «Безсмертний полк» і з безпекових міркувань згортають паради до Дня перемоги. Цього року Дню перемоги передує інавгурація Путіна, що відбудеться 7 травня. На розрахунок російського керівництва також могли вплинути потенціал для протестів і висловлення невдоволення війною проти України», — припускають у британському відомстві.

Раніше повідомлялося, що в Криму теж відмовилися від урочистостей на 9 травня.

Нагадаємо, торік РФ провела акцію «Безсмертний полк» в Африці, а в російському місті Тюмені акцію провели у водоймі. Опозиційні російські ТГ-канали публікували іронічні коментарі з цього приводу, називаючи моржування з прапорами божевіллям і циковою виставою.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp