США готують допомогу Україні на 6 млрд дол — ЗМІ

У пакет увійдуть системи ППО Patriot, артилерійські боєприпаси, БпЛА, ракети класу «повітря-повітря».

США готуються оголосити про надання найбільшого в історії пакету військової допомоги Україні в рамках програми USAI. Його загальна сума становитиме 6 мільярдів доларів. Про це у четвер, 25 квытня, повідомляє Politico.

«За словами двох американських чиновників, США роблять останні штрихи в одному зі своїх найбільших на сьогоднішній день пакетів військової допомоги Україні, готуючись підписати контракти на зброю та обладнання на 6 мільярдів доларів для ЗСУ», — повідомляє видання. 

Вказується, що цей пакет можуть оголосити вже в пʼятницю, 26 квітня 2024 року. 

За словами джерел видання, до пакету допомоги увійдуть системи протиповітряної оборони Patriot, артилерійські боєприпаси, безпілотники, зброю для боротьби з дронами та ракети класу «повітря-повітря», які будуть встановлені на винищувачах.

У той же час, наголошується, що очікувати зброю в рамках цієї допомоги не варто вже завтра. 

«Швидше за все, прибуде в Україну за кілька років, оскільки гроші виділяються в рамках Ініціативи сприяння безпеці України. Вона видає контракти американським оборонним фірмам на виготовлення нового обладнання для України, а не вилучає його із поточних запасів США», — пояснює видання. 

Військова підтримка для українських оборонців в межах нового пакету буде відправлена якнайшвидше. Про це у четвер, 25 квітня, заявив голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз К. Браун.

Нагадаємо, 24 квітня  президент США Джо Байден підписав ухвалений Конгресом закон, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp