Німеччина виступає за ембарго на імпорт російського СПГ у ЄС

У Берліні нагадали, що Німеччина змогла позбавитися навіть інфраструктурної залежності від російського трубопровідного газу. Іншим країнам варто наслідувати цей приклад.

Уряд Німеччини підтримує ідею запровадити ембарго на імпорт до Євросоюзу російського скрапленого природного газу (СПГ). Його пропонують внести до 14-го пакету європейських санкцій проти Росії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє DW.

«Так, я підтримую це, Німеччині більше не потрібен СПГ із Росії, у нас із Росією більше немає і контрактів на його постачання», — заявив міністр економіки ФРН Роберт Хабек.

Він зазначив, що Німеччина змогла позбавитися навіть інфраструктурної залежності від російського трубопровідного газу. Іншим країнам варто наслідувати цей приклад.

«Те, що вдалося зробити Німеччині щодо газу, має бути можливим і іншим країнам в інших сферах енергетики», — заявив міністр, маючи на увазі не лише російський ЗПГ, а й експорт із Росії до ЄС палива для атомних електростанцій.

За оцінками експертів, наразі Росія посідає друге місце після США за обсягом постачання СПГ до країн ЄС. Її частка у загальному імпорті становить 16%.

Минулого року російські фірми продали країнам Євросоюзу 15,5 млн тонн CПГ, що майже на 40% більше, ніж у 2021 році, підрахувала компанія Kpler, що спеціалізується на зборі даних про сировинні ринки.

Раніше повідомлялося, що ФРН готує з ОАЕ довгостроковий контракт на СПГ.

ЗМІ встановили, що вдержує ЄС на газовому «гачку» Росії

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp