На Закарпатті чоловік відмовився від мобілізації: чим закінчилось

Чоловік із Закарпаття, отримавши повістку на мобілізацію, вирішив відмовитися від неї та написав відповідну заяву. Однак така відмова не залишилася без наслідків.

За рішенням Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області чоловіка, який відмовився від мобілізації після отримання повістки, засудили до трирічного позбавлення волі.

Суд встановив, що чоловіка було визнано придатним до військової служби у грудні 2023 року, після чого він отримав повістку для відправлення до частини. Однак чоловік наполегливо відмовився від мобілізації та надав письмову заяву про це.

Читайте також: Чи готові українці до мобілізації – результати соцопитування

На суді чоловік визнав свою провину, пояснивши, що відмовився від проходження військової служби через особисті обставини, зокрема наявність матері на утриманні. Він також висловив каяття за свої дії.

Читайте також: Закон про мобілізацію в Україні 2024 року: Міноборони опублікувало ключові зміни

Суд аналізував матеріали справи та визнав чоловіка винним за статтею 336 Кримінального кодексу України, яка стосується ухилення від призову на військову службу. В результаті чоловіка було засуджено до трирічного позбавлення волі.

Слід зазначити, що вирок можна оскаржити в апеляційному суді.