Замість Куртєва: у Запоріжжі змінили голову міста

Регіна Харченко виконуватиме обов’язки мера

У Запоріжжі обрали нового секретаря міськради, який виконуватиме обов’язки мера міста. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Іван Федоров.

На засіданні 24 квітня 37 депутатів Запорізької міськради обрали Регіну Харченко новою виконуючою обов’язки міського голови. Раніше цю посаду обіймав Анатолій Куртєв.

Читайте також: Миколаїв накрив «брудний» дощ через пил Сахари — чи небезпечно це

Федоров нагадав, що остання повноцінна сесія міськради відбулася ще 22 грудня 2023 року і протягом чотирьох місяців понад 200 питань життєдіяльності Запоріжжя було фактично заморожено. Зокрема, це стосується роботи критичних комунальних підприємств, які перебували у «підвішеному» стані через відсутність фінансування.

«Найболючішим» у цьому контексті Федоров назвав те, що протягом двох років повномасштабного вторгнення місто та область «рухалися в різних напрямках, з розрізненою позицією», що є неприпустимим під час війни.

Як повідомило Суспільне, припинення повноважень Куртєва одноголосно підтримали усі 38 депутатів, зареєстрованих на сесії. Сам екс-секретар міськради не був присутнім.

Регіна Харченко, яка народилася 1990 року, входить до фракції Слуга народу, її трудова діяльність пов’язана з адвокатурою та приватною підприємницькою діяльністю.