В ОП розповіли, коли Залужний почне працювати на новій посаді

Колишній головком ЗСУ розпочне виконання обов’язків посла у Великій Британії впродовж найближчих тижнів.

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії у найближчі тижні. Про це у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі на телеканалі Київ.

За його словами, офіційно всі процеси вже уточнені, залишилося вирішити лише «деякі логістичні складові». Він додав, що вже готовий агреман (попередня згода британської сторони) та інші протокольні процедури.

«Я думаю, це питання вже декількох тижнів. Деякі логістичні складові ще треба вирішити», — сказав Подоляк.

Він зазначив, що не бачить «політизації» навколо прізвища Залужного. За його словами, про відставки та нові призначення треба говорити «спокійніше».

«Треба спокійніше ставитися до будь-яких ротацій українських кадрів. Тому що війна — це все ж таки суттєве кризове явище і не всі витримують навантаження… І це нормальний процес для будь-якого здорового суспільства», — сказав Подоляк.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський погодив кандидатуру Залужного на посаду посла України у Великій Британії. МЗС  направило британській стороні відповідний запит на агреман. 

Працювати на дипломатичному напрямі було бажанням саме Залужного, заявив Зеленський, зазначивши, що  союзництво України з Британією має тільки зміцнюватися.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp