Російська армія у 2024 році отримає ЗРК С-500 нового покоління, — Шойгу

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що армія РФ у 2024 році тримає перші зразки зенітної ракетної системи нового покоління С-500 у двох модифікаціях.

У 2024 році до військ Росії надійдуть перші зразки зенітної ракетної системи нового покоління С-500 у двох модифікаціях. Про це міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив на засіданні колегії Міноборони Росії, повідомляє ТАСС.

Читайте також: У ДП «Документ» повідомили про тимчасові труднощі з видачею паспортів за кордоном

“Цього року у війська надійдуть: перші зразки зенітної ракетної системи нового покоління С-500 у двох модифікаціях — зенітні ракетні комплекси дальньої дії та комплекси протиракетної оборони; зенітні ракетні комплекси С-400, С-300В4, «Бук-М3», «Тор-М2У»; радіолокаційні станції нового покоління», — заявив Шойгу. 

Для довідки. С-500 — це російська зенітно-ракетний комплекс (ЗРК) нового покоління, яка призначена для захисту від атак балістичних ракет, літаків, дронів і космічних апаратів. Вона є наступником систем С-400 і С-300 та має значно покращені характеристики, включаючи більшу дальність збиття, швидкість реакції та кількість одночасних цілей, які може обробляти. С-500 може взаємодіяти з іншими російськими оборонними системами інтегрованої оборони, створюючи потужний оборонний засіб проти різних загроз.

Читайте також: Німеччина закликала США надати Україні принаймні ще один Patriot, — Bloomberg

Нагадаємо, Литва передала Україні партію бронетранспортерів М577. До України 23 квітня прибули бронетранспортери М577 надані урядом Литви.