Реклама SHERIFF DEMINING ініціював новий стандарт професії демінер

Оператор протимінної діяльності SHERIFF Demining став ініціатором розробки та запровадження нової професії «Оператор з пошуку вибухонебезпечних предметів (ДЕМІНЕР)», яка має на меті не лише забезпечити потреби країни в спеціалістах з розмінування, але й забезпечити безпеку і життєві умови для мешканців та ефективної реалізації інфраструктурних проектів.

«Враховуючи ситуацію сьогодення на українському ринку праці, де критично мало спеціалістів з розмінування, першим рівнем нагальності для нас стало завдання забезпечити необхідну кадрову базу для здійснення робіт з розмінування. З погляду безпеки і відновлення життєвих умов для людей, які проживають на замінованих територіях, це стає нашим пріоритетом. Саме тому стандарт «ДЕМІНЕР» і був запропонований до створення та адаптації» — зазначає директор напрямку  SHERIFF Demining Євгеній Антипенко.

Ця ініціатива отримала підтримку Національного агентства кваліфікацій, а також була ретельно обговорена на засіданні міжвідомчої робочої групи з метою забезпечення ефективної співпраці між ринком праці та освіти в галузі протимінної діяльності. Звертаючись до міжнародного досвіду та стандартів, SHERIFF Demining  на чолі робочої групи приступили до розробки проекту, враховуючи специфіку потреб та умов у період військового стану.

Наступним кроком в цьому процесі стануть публічні обговорення, під час яких всі зацікавлені сторони матимуть змогу висловити свої погляди та рекомендації. Після цього проект стандарту «Оператор з пошуку вибухонебезпечних предметів (ДЕМІНЕР)»  буде доопрацьовано з урахуванням отриманих відгуків і оприлюднено для широкого загалу.

Крім того, SHERIFF Demining  постійно у активному пошуку партнерів та компаній-донорів, які б могли допомогти в реалізації важливих проектів гуманітарного розмінування щодо забезпечення необхідними технічними засобами та сучасним технологічним захисним спорядженням для саперів та демінерів. Також SHERIFF Demining   вже приймає заявки на навчання у професійно-освітньому центрі на базі SHERIFF з метою підготовки кваліфікованих фахівців, готових в подальшому працювати над розмінуванням територій України та відновлювати життєві умови на деокупованих територіях.

Очищення нашої землі від наслідків російського терору є великою місією, і SHERIFF Demining  впевнено крокує в напрямку безпечної та процвітаючої майбутньої України.