Військовий зі Львівщини «продав» ухилянту виїзд за кордон під виглядом «службового відрядження» — СБУ

На Львівщині СБУ викрили 54-річного військового, який користуючись службовим становищем обіцяв втікачам вивезти їх за кордон.

СБУ на Львівщині викрила 54-річного військового, який користуючись службовим становищем обіцяв втікачам вивезти їх за кордон. Чоловік за 17 тисяч доларів “продав” ухилянту виїзд за кордон під виглядом “службових відряджень”. Про це повідомляють в СБУ.

Читайте також: Кулеба підтвердив припинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном

“Мова йде про 54-річного військового зі Львівщини, який користуючись службовим становищем обіцяв втікачам вивезти їх за кордон. Вартість “квитка” на втечу він оцінив у 17 тисяч доларів США з особи. За ці кошти він обіцяв включити чоловіків призивного віку до складу однієї з делегацій, яка виїжджатиме на міжнародну конференцію до Європи”, — йдеться у повідомленні. 

Чоловіка було затримано “на гарячому” згідно ст. 208 КПК України під час отримання частини коштів — 8500 доларів США.

Фігуранту справи повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон) та обрано запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави.

Читайте також: Литва передала Україні партію бронетранспортерів М577

Правоохоронці додають, що наразі триває слідство для встановлення та притягнення до відповідальності й інших  можливих учасників злочинної схеми.

Нагадаємо, міністру аграрної політики Сольському повідомлено  про підозру від НАБУ.  Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру міністру аграрної політики Миколі Сольському.