Грабували, одягнувшися у військову форму: на Прикарпатті затримали банду

Зловмисники зупинили авто під приводом перевірки, а потім відібрали сумки з вісьмома мільйонами гривень, які належали місцевому підприємцю.

В Івано-Франківській області правоохоронці ліквідували банду, учасники якої у військовій формі пограбували людину і відібрали в нього понад 8 млн гривень. Про це у п’ятницю, 19 квітня, повідомила Нацполіція.

«Група осіб в камуфляжній формі зупинила автомобіль Opel Astra. Під приводом перевірки транспортного засобу, фігуранти попросили керманича вийти з машини. З багажного відділення зловмисники відкрито заволоділи сумками з грошима. Загальна сума – понад 8 мільйонів гривень», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що осіб причетних до кримінального правопорушення поліцейські встановили за лічені години. Йдеться про чотирьох мешканців Прикарпаття.

Фігуранти намагалися спалити камуфляжний одяг, у якому грабували людину, а автомобіль, на якому пересувалися, втопили в Дністрі. Після цього зловмисники переодягнулися в цивільний одяг і змінили авто.

30-річного та 29-річного зловмисників затримали в автомобілі, коли вони рухалися околицею Івано-Франківська. Їм уже повідомлено про підозру  по статті про грабіж, вчинений в особливо великих розмірах або організованою групою (ч. 5 ст. 186 Кримінального кодексу України). Тепер зловмисникам загрожує до 13 років за ґратами.

Раніше повідомлялося, що на Полтавщині затримали банду на чолі з кримінальним авторитетом. Учасники банди «спеціалізувалися» на вимаганні міфічних боргів з громадян, крадіжках з помешкань і викраданнях транспортних засобів.

Нагадаємо, Служба безпеки затримала депутата міської ради Коростишева на Житомирщині, що входив до складу злочинної організації в регіоні. Він разом з бандою викрадав людей та «вибивав» із них гроші. 

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp