Єрмак та Навальна. Рейтинг найвпливовіших від Time

Всесвітньо відомий журнал Time опублікував рейтинг найвпливовіших людей світу за 2024 рік, до сотні найкращих увійшов голова Офісу президента України Андрій Єрмак.

 

Британський Time опублікував рейтинг найвпливовіших людей світу за 2024 рік. До сотні найкращих у категорії Лідери увійшли голова Офісу президента України Андрій Єрмак та вдова російського опозиціонера Олексія Навального – Юлія. Загалом Time розділив рейтинг найвпливовіших людей на категорії: Піонери, Артисти, Лідери, Ікони та Титани.

 

Нікуди не збирається йти

 

Есе про Єрмак для журналу написав колишній генеральний секретар НАТО Андерс фог Расмуссен, який разом із головою ВП працює у робочій групі з безпеки та євроатлантичної інтеграції України.

 

“Визначальними ранніми кадрами варварського вторгнення Росії в Україну є відео, зняте президентом Володимиром Зеленським на вулицях Києва. Послання Зеленського, якого оточувала його команда, було чітким: керівництво України нікуди не збирається йти”, — написав він, додавши, що за Зеленським тоді стояв Єрмак.

 

“Людина, яка відіграє центральну роль у забезпеченні роботи уряду. З моменту повномасштабного вторгнення він доносив послання Зеленського до світу, створюючи потужну мережу друзів України, від Заходу до Глобального Півдня, поєднуючи їх навколо питань від санкцій до екології”, — зазначив Расмуссен.

 

Він додав, що «бачив це на власні очі» під час роботи над гарантіями безпеки для України, яка «привела до створення павутиння двосторонніх угод із союзниками».

 

Екс-генсек НАТО також процитував поему Мойсей Івана Франка та провів паралель, зазначивши, що у “великий момент для України та демократії Андрій Єрмак не лише виконує роль рішучого лідера, а й довів, що він є таким лідером”.

 

 

 

Новий символ?

 

Юлія Навальна очолила підгрупу Лідери. Ось що про неї пише віце-президент США Камала Харріс:

 

«У лютому цього року я виступала на Мюнхенській конференції з питань безпеки… За кілька хвилин на сцену незаплановано вийшла Юлія Навальна. І вона одразу зачарувала сотні присутніх лідерів, серед яких була і я. Навальна повідомила новину, яка з’явилася лише за кілька годин до того, що її чоловік Олексій Навальний, російський опозиційний лідер,…

 

На благо людей у всьому світі Юлія Навальна тепер взяла на себе роль лідера на світовій арені. Навальна пообіцяла продовжити боротьбу свого чоловіка за справедливість і верховенство права, даючи нову надію тим, хто бореться проти корупції і за вільну, демократичну Росію. «

 

Претензії до України?

 

Навальна дала перше інтерв’ю після смерті чоловіка журналісту Time Саймону Шустеру, де назвала війну в Україні війною Путіна, а не росіян та вказала, що Україна не хоче шукати антивоєнних росіян.

 

Навальна заявляє, що начебто українська влада має пам’ятати про росіян, які не налаштовані проти України, адже: «Це вочевидь не війна Росії. Це війна Путіна». А війну підтримує «агресивна меншість».

 

«Гарні росіяни» – дуже погана фраза. Я вважаю, що вони (Україна) просто не хочуть шукати цих антивоєнних росіян. Але такі росіяни все ж таки існують. Просто важко очікувати, що вони вийдуть надвір, бо, як я вже сказала, не всі люди – герої. Вони готові вдатися до різних видів боротьби. Важливо підтримувати цих людей і я вважаю, що їх ігнорувати – помилка уряду України”, — сказала Навальна.

 

На запитання журналіста, чи вона хоче співпрацювати з Україною, Навальна сказала, що їй складно відповісти, адже все залежить не тільки від неї.

 

Також Навальна розповіла, що однією з причин, чому вона на виборах в Україні підтримувала Володимира Зеленського, була Олена Зеленська.