ЄК дала власнику TikTok добу для роз’яснень щодо нового додатка

У Єврокомісії також прагнуть дізнатися, яких заходів платформа вжила для пом’якшення ризиків.

Євросоюз дав компанії ByteDance, яка володіє соцмережею TikTok, 24 години, щоб провести оцінку ризиків запущеного у Франції та Іспанії нового додатка Lite через занепокоєння щодо його впливу на психічне здоров’я користувачів. Про це йдеться у заяві  Єврокомісії, передає France24.

Як відомо, новий додаток Lite, який у квітні з’явився у Франції та Іспанії, дозволяє користувачам віком від 18 років заробляти бали, які можна обміняти на ваучери або подарункові картки.

У Єврокомісії заявили, що компанія мала би провести оцінку ризиків перед запуском додатка, і тепер ЄК хоче отримати «додаткову інформацію» з цього питання. Вимога «стосується з’ясування потенційного впливу додатку на психічне здоров’я користувачів».

У Єврокомісії також прагнуть дізнатися, яких заходів платформа вжила для пом’якшення ризиків.

Компанія ByteDance вже заявила, що виконає запит Єврокомісії.

Нагадаємо, влада Киргизстану прийняла рішення заблокувати TikTok, але сервіс у країні все ще доступний.

Раніше повідомлялося, що італійський регулятор AGCM на 10 млн євро оштрафував застосунок TikTok за недостатні заходи захисту неповнолітніх від шкідливого контенту.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp