Захоплення Путіним Києва стане катастрофою, більшою за В’єтнам, — Джонсон

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії заявив, що захоплення Києва президентом Росії Володимиром Путіним стане катастрофою, більшою за В’єтнам.

Захоплення Києва президентом Росії Володимиром Путіним стане катастрофою, більшою за В’єтнам, для американського лідерства на світовій арені. Про це заявив колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у Вашингтоні, повідомляє The Telegraph.

Читайте також: До України повернули тіла 99 полеглих оборонців

Він сказав, що «молиться», щоб республіканці в Конгресі припинили блокаду фінансування України в розмірі близько 60 мільярдів доларів: «Ситуація похмура, а затримка жахлива».

Джонсон також попередив, що кінцевою метою російського президента є «захоплення Києва». 

«Він (Путін, — ред.) хоче взяти під контроль всю країну. Якщо це станеться, я думаю, це буде абсолютною катастрофою для Заходу, катастрофою для Америки і для будь-якої концепції американського лідерства”, — заявив Джонсон.

За його словами “це був би реверс, більший, ніж у В’єтнамі”, адже після 75 років успіху НАТО вперше зазнало поразки в європейській війні.

Він стверджував, що не існує жодної реальної мирної угоди, яку українці могли б укласти, щоб припинити бойові дії.

Читайте також: Подоляк розповів, що необхідно Україні аби наблизитися до завершення війни

«Вони не бачать жодної угоди, яку вони могли б укласти з Путіним. Я маю на увазі, що ніхто не підходить до мене крадькома і не каже: «О, а знаєте, до речі, ми могли б обміняти це і це, і давайте укладемо угоду». Ніхто цього не пропонує», — додав політик. 

Однак, на думку Джонсона, для Путіна існують шляхи, які дозволять йому «покласти цьому край» і все ж таки «здобути певну моральну перемогу».

Водночас Джонсон висловив оптимізм, що Дональд Трамп відмовиться від своєї ізоляціоністської риторики щодо війни Росії в Україні, якщо він повернеться до Білого дому на виборах у листопаді.

Нагадаємо, міністр оборони Німеччини порівняв Путіна із Гітлером. Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус порівняв війну президента Росії Володимира Путіна проти України з анексією Адольфом Гітлером чехословацької території у 1938 році.