Масований обстріл України: РФ атакувала енергетичну інфраструктуру в 5 областях

В ніч на 11 квітня РФ завдала ударів по енергетичній інфраструктурі України ракетами та дронами.

В ніч на 11 квітня армія Росії атакувала об’єкти критичної енергетичної інфраструктури у багатьох регіонах країни ракетами різного класу, а також БПЛА. Про ситуацію по областях повідомили очільники ОВА.

Читайте також: Тайвань стрімко збільшує експорт через штучний інтелект

Так, у ДСНС України повідомили, що упродовж кількох годин армія РФ атакувала 5 регіонів України й била критичній інфраструктурі.

“По Харкову ворог випустив більше 10 ракет, у деяких районах міста відсутнє електропостачання. Ліквідація наслідків обстрілів триває також на Одещині, Львівщині, Запоріжжі та Київщині. Залучений особовий склад та техніка ДСНС із сусідніх регіонів”, — йдеться у повідомленні. 

На Львівщині РФ атакувала обʼєкт газорозподільчої інфраструктури у Стрийському районі та електропідстанція – у Червоноградському. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максимом Козицьким у Telegram

Внаслідок атаки почалися пожежі, їх оперативно загасили вогнеборці. 

“Жертв та постраждалих нема. Усі системи життєзабезпечення Львівської області працюють у штатному режимі”, — додав Козицький. 

У Київській області ворог атакував об’єкт критичної інфраструктури. Про це повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко. 

“Наразі інформація щодо постраждалих та загиблих не надходила. Всі оперативні служби на місці, триває гасіння пожежі на об’єкті”, — повідомив він. 

Читайте також: Допомога Україні: Джонсон не зміг назвати дату

У Силах оборони півдня України повідомили, що у Запорізькому районі внаслідок російської атаки було пошкоджено об’єкт енергетичної інфраструктури. Наразі уточнюється ступінь пошкодження, інформації про постраждалих не було.

Додається, що в Миколаївській області уламки збитих дронів впали на відкритій території. Інформації про руйнування й постраждалих не надходило.

“На Одещині уламки збитих дронів спричинили займання на території енергетичного об’єкту. Пожежу оперативно ліквідовано. Люди не ушкоджені”, — додали у Силах оборони півдня.

Нагадаємо, США ввели санкції проти низки компаній з РФ, Китаю та ОАЕ. Одинадцяти юридичним особам буде заборонено постачання технологій без спеціальної ліцензії. Санкції проти китайських компаній, зокрема, вводяться за підтримку виробництва БПЛА у Росії.