Міністр оборони США розкритикував удари України по російським НПЗ

Глава Пентагону Ллойд Остін розкритикував нещодавні атаки України на російські нафтопереробні заводи.

Міністр оборони США Ллойд Остін попередив, що нещодавні атаки України на російські нафтопереробні заводи можуть вплинути на світові енергетичні ринки, і закликав країну зосередитися на військових об’єктах. Про це повідомляє Bloomberg.

Читайте також: Росія вночі атакувала Україну ракетою та 24 “Шахедами”: скільки знищила ППО

Оскільки ситуація на полі бою постійно погіршується протягом останніх тижнів, Україна все частіше вдається до ударів у глибині російської території, в тому числі по об’єктах інфраструктури. 

Ці удари є частиною спроби зменшити постачання палива російським військовим, а також скоротити доходи від експорту, які Москва використовує для фінансування війни.

«Ці удари можуть мати зворотній ефект з точки зору глобальної енергетичної ситуації», — заявив Остін у вівторок на засіданні сенатського комітету з питань збройних сил. «Україні краще переслідувати тактичні та оперативні цілі, які можуть безпосередньо вплинути на поточну боротьбу».

Читайте також: Армія РФ атакувала енергооб’єкти в Одесі та на Миколаївщині: є поранені та руйнування

Водночас зауваження Остіна були негайно розкритиковані сенатором-республіканцем Томом Коттоном, який звинуватив адміністрацію в тому, що вона перешкоджає ефективним діям України з політичних міркувань. 

«Мені здається, що адміністрація Байдена не хоче, щоб ціни на газ зростали у рік виборів», — сказав Коттон.

Нагадаємо, в ООН засудили атаку на завод БПЛА у Татарстані, називаючи її ударом по цивільній інфраструктурі. В ООН засудили атаку на завод “Шахедів” у Татарстані, називаючи її ударом по цивільній інфраструктурі.