Армія РФ атакувала енергооб’єкти в Одесі та на Миколаївщині: є поранені та руйнування

Вночі та зранку армія РФ атакувала Миколаївщину та Одесу дронами та ракетами. Ворог цілився по енергооб’єктах.

У ніч на 10 квітня армія Росії атакувала південь України черговими хвилями ударних дронів. Ворог атакував об’єкт енергетики на Миколаївщині, а також по об’єктах критичної і транспортно-логістичної інфраструктури Одеси. Внаслідок атаки поранено 2  працівників транспортного підприємства. Про це повідомляють Сили оборони півдня України та очільники ОВА. 

Читайте також: Примітивна ідея: Зеленський оцінив план Трампа

Мер Одеси Геннадій Труханов повідомив, що росіяни поцілили по енергетичній інфраструктурі міста. 

“Оцінюємо масштаби пошкоджень енергообʼєкта. Також постраждав приватний будинок та декілька автівок”, — повідомив Труханов.

Очільник Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що росіяни вночі запустили по місту ударні безпілотники, під прицілом знову була енергетична інфраструктура. Сили ППО знищили 2 “Шахеди”.

Згодом на світанку, близько 5:30, окупанти атакували Одещину ракетами, застосували і балістику.

“В день звільнення Одеси від фашистських загарбників росіяни вдарили по об’єктах критичної і транспортно-логістичної інфраструктури. Наразі відомо про двох постраждалих працівників транспортного підприємства”, — додав Кіпер.

Читайте також: США продадуть Україні обладнання для модернізації HAWK — ЗМІ

Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що вночі, 10 квітня, о 02:16 у місті Очаків Очаківської громади в результаті збиття ворожого БпЛА типу “Shahed 131/136” виникла пожежа на рекреаційному об’єкті, яка була оперативно ліквідована. 

Він додав, що вночі о 03:00 внаслідок влучання ворожих БпЛА типу “Shahed 131/136” пошкоджено об’єкт енергетичної інфраструктури у Миколаївському районі. Введенні аварійні відключення, ведуться роботи з відновлення. 

“Зранку, 10 квітня, о 06:52 ворог завдавав артилерійських обстрілів по акваторії Очаківської громади”, — повідомив Кім, додавши, що внаслідок атак постраждалих немає.

Нагадаємо, РФ вдруге за день вдарила ракетою по Одещині. Військові заявили про влучання по відкритій території об’єкту інфраструктури. Пошкоджено адміністративні і технічні приміщення