Розстріл полонених бійців ЗСУ: омбудсман звернувся до ООН і МКЧХ

Лубінець звернувся до ООН і МКЧХ для з’ясування обставин розстрілу українських військовополонених у Кринках.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до ООН і Міжнародного комітету Червоного Хреста по допомогу у з’ясуванні обставин розстрілу українських військових біля села Кринки Херсонської області. Про це він повідомив у Telegram в неділю, 7 квітня.

 

«Соцмережі сколихнуло ще одне відео цинічної розправи над полоненими українськими військовослужбовцями. Коли саме і де було скоєно злочин, наразі невідомо. За попередньою інформацією, сталося це біля села Кринки на Херсонщині. На відео видно, що троє беззбройних українських воїнів лежать у канаві, а російські окупанти навмисне їх розстрілюють», — написав омбудсмен.

 

Лубінець наголосив, що вбивство військовополонених є зухвалим порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими і тяжким міжнародним злочином.

 

«Такі випадки, на жаль, не поодинокі і є системною практикою підступного ворога», — зазначив він.

 

Так само Лубінець нагадав, що воєнні злочини не мають терміну давності. Тому світова спільнота «має дати Росії чіткий сигнал — сліди воєнних злочинів не вдасться приховати. І на лаві підсудних опиняться ті, хто їх скоїв, і ті, хто віддавав злочинні накази».

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp